VEELGESTELDE VRAGEN

Achtergrond
Wat houdt de Brildrager van het Jaar verkiezing in?

Ieder jaar gaat Specsavers op zoek naar hippe en fashionable brildragende mannen en vrouwen die er geweldig uitzien met bril. Vrouwen en mannen die echt specsappeal hebben en uitstralen dat zij het leuk vinden om een bril te dragen. Een bril is tegenwoordig een echte mode musthave! Iedereen (vanaf 16 jaar) die het leuk vindt om een bril te dragen en dat ook uitstraalt kan meedoen. Jong, oud, man en vrouw.

Nieuw dit jaar is dat ook brildragende families zich kunnen aanmelden! Dus dragen jij en moeder en broertje (voorbeeld) ook een bril? Meld je dan aan! Voor families geldt dat de persoon die aanmeldt ouder dan 16 jaar moet zijn, de andere familieleden mogen wel jonger dan 16 jaar oud zijn.

Elk jaar weer schijven honderden kandidaten zich in, in de hoop er met de felbegeerde titel en de hoofdprijs vandoor te gaan. In 2017 organiseert Specsavers de verkiezing voor de 18e keer. 

Procedure
Hoe gaat aanmelden in zijn werk?

Je kunt je van 22 mei 10.00 uur tot en met 19 juni 10.00 uur aanmelden via de website van Brildrager van het Jaar. Je kunt informatie over jezelf (of je familie) en leuke foto's uploaden.

Wanneer je inschrijving goedgekeurd wordt, komt jouw informatie online te staan. Als je inschrijving wordt afgekeurd, ontvang je daarvan via e-mail bericht. Wanneer je alleen een profielfoto uploadt zonder bril of met een zonnebril, dan keuren wij deze niet goed. Wij zijn op zoek naar brildragers, daarbij gaat het niet om een zonnebril. 

Hoe wordt bepaald wie de finalisten zijn?

Het is belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen na je aanmelding. Iedereen kan in de actieperiode één keer per 24 uur per e-mailadres een stem uitbrengen op de kandidaat van zijn keus. Per IP-adres maximaal 20 stemmen per dag. Dit stemproces verloopt volledig digitaal en wordt dagelijks gecontroleerd. 

Het stemmen kan vanaf 29 mei juni 10.00 uur tot en met 26 juni 16.00 uur. 

Per categorie zijn de vijf kandidaten (of families) met de meeste stemmen finalist (20 finalisten in totaal). Een professionele jury kiest vervolgens per categorie één winnaar.

Hoe kan ik stemmen?

Van 29 mei 10.00 uur tot en met 26 juni 16.00 uur kun je één keer per 24 uur per e-mailadres een stem uitbrengen op je favoriete brildrager of familie. Per IP-adres maximaal 20 stemmen per dag. Nadat je op de stembutton hebt geklikt, kom je op een stempagina. Vul hier je e-mailadres in, typ de woorden die worden getoond in het beveiligingsveld en druk op stemmen. Het kan even duren voordat jouw stem op de website zichtbaar is. 

Stem je voor de eerste keer, dan ontvang je een e-mail met een bevestigingslink. Je stem wordt pas verwerkt nadat je op deze bevestigingslink hebt geklikt. Alle stemmen die je hierna uitbrengt met hetzelfde e-mailadres op dezelfde kandidaat worden direct verwerkt, je ontvangt dan geen bevestigingsmail meer.

Let op: het is mogelijk dat de bevestigingsmail in je spambox terecht komt. Om dit te voorkomen voeg je nl.brildragervanhetjaar@specsavers.com toe aan je adresboek. Ervaar je hinder met betrekking tot het ontvangen van de bevestigingsmail? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar nl.brildragervanhetjaar@specsavers.com. 

Je kunt jouw favoriete brildrager of familie een extra stem geven door de kandidaat te liken via Facebook. Gebruik hiervoor de social media-button op de pagina van de brildrager.

 

 

Hoe worden de stempercentages berekend?

Per categorie hebben zich een x-aantal kandidaten aangemeld. Het percentage stemmen dat vermeld staat bij een kandidaat is berekend aan de hand van het totaal van de stemmen per categorie.

Een voorbeeld:
Bij de categorie 45+ zijn 3 kandidaten aangemeld. Bij een stemming gaat het aantal stemmen op 1 kandidaat omhoog, maar niet per definitie het percentage. Als een andere kandidaat in deze leeftijdscategorie namelijk in verhouding meer stemmen heeft gekregen, wordt dat deel van het percentage hoger en krijgt die kandidaat dus een hoger percentage aandeel. Dit ziet er als volgt uit:

Gisteren
Kandidaat 1: 20 stemmen (= 44% van de stemmen)
Kandidaat 2: 15 stemmen (= 33% van de stemmen)
Kandidaat 3: 10 stemmen (= 22% van de stemmen)

Vandaag
Kandidaat 1: 40 stemmen (= 56% van de stemmen)
Kandidaat 2: 20 stemmen (= 28% van de stemmen)
Kandidaat 3: 11 stemmen (= 15% van de stemmen)

Het is goed te zien dat alle kandidaten er stemmen bij hebben gekregen, maar niet allemaal in percentage omhoog zijn gegaan. Dit komt omdat kandidaat 1 in verhouding meer stemmen erbij heeft gekregen.

Het kan zijn dat het percentage stemmen van een kandidaat niet direct wijzigt nadat je een stem hebt uitgebracht. De website wordt regelmatig bijgewerkt, waarna alle verwerkte stemmen per kandidaat worden opgeteld. Vervolgens wordt het nieuwe percentage per kandidaat berekend en getoond op de website.

Wij tonen de percentages en niet het aantal stemmen, maar uiteindelijk wordt de top-5 per categorie bepaald door de hoogste percentages (en deze zijn gekoppeld aan het aantal stemmen).

Wat kan ik zelf doen om te winnen?

Iedere brildrager of familie die meedoet aan de stemronde heeft een eigen pagina op de website van Brildrager van het Jaar. Op deze pagina kun je foto's van jezelf of jullie toevoegen en een motivatie. Hier kijkt de jury naar. Deze pagina kun je op diverse social media delen om meer stemmen te werven. Roep je netwerk op om zoveel mogelijk stemmen te vergaren!

Wanneer start een nieuwe editie?

Op 22 mei start de editie Brildrager van het Jaar 2017. De aanmeldperiode loopt tot en met 19 juni 10.00 uur. Stemmen kan van 29 mei tot en met 26 juni 16.00 uur. 

Afhandeling
Wanneer wordt de uitslag bekend?

Op 26 juni mei 16.00 uur, sluit de stemronde. Daarna worden voor de laatste keer de stempercentages berekend. De vijf kandidaten met de meeste stemmen per categorie zijn finalist. Uit deze 20 finalisten kiest de jury 4 winnaars, 3 brildragers en 1 familie. 

De winnaars worden op 10 juli bekend gemaakt. 

Wat zijn de prijzen?

Per leeftijdscategorie  
Word jij eerste in jouw leeftijdscategorie? Dan win je een reischeque ter waarde van 1.000 euro én 2 waardecheques voor een gratis bril ter waarde van 169 euro.
Per leeftijscategorie zijn er vier kandidaten die uiteindelijk tweede worden. Zij ontvangen een waardecheque voor een gratis bril van Specsavers ter waarde van 169 euro. 

Brildragende familie 
Wordt jouw familie eerste in de categorie brillenfamilie? Dan win je een reischeque ter waarde van 1.500 euro én een waardecheque voor een gratis bril ter waarde van 169 euro voor elk deelnemend familielid. 
In deze categorie zijn er uiteindelijk vier families die uiteindelijk tweede worden. Zij ontvangen twee waardecheques voor een gratis bril van Specsavers ter waarde van 169 euro. 

Antwoord niet gevonden?

Heb je een vraag of tip voor de verkiezing Brildrager van het Jaar? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar nl.brildragervanhetjaar@specsavers.com. Indien nodig neemt Specsavers binnen 5 werkdagen contact met jou op.